Vakbond FITE om arbeidscommissie in Bengaluru tegen Cognizant layoffs te benaderen

Unie FITE heeft nu besloten de arbeidskommissie in Bengaluru te benaderen om een ​​verzoekschrift in te dienen om de vermeende „illegale beëindiging“ te voorkomen die bij Cognizant gebeurt.
Forum voor IT-medewerkers, of FITE, is een representatief lichaam van medewerkers die werkzaam zijn in IT-bedrijven en call centers.
Het lichaam heeft reeds in opdracht van arbeidskrachten in Chennai en Hyderabad genaderd, waarbij beweerd wordt dat het Amerikaanse bedrijf duizenden werknemers illegaal beëindigt door hen te dwingen te ontslag nemen.

„We zijn er allemaal in om de arbeidskommissie in Bengaluru te benaderen om een ​​verzoekschrift in te dienen om illegale beëindiging in Cognizant te voorkomen,“ vertelde Vite Vice President Vasumathi aan PTI.
Cognizant ontslagen: Telangana regering om tussen werknemers en het bedrijf te bemiddelen
FITE is ook van plan om arbeidsopdrachten in Kolkata en Pune te benaderen.
Cognizant had een vrijwillig scheidingsprogramma uitgewerkt voor bestuurders, geassocieerde VP’s en senior VP’s, die hen 6-9 maanden salaris aanboden.
Terwijl Cognizant beweert dat prestatie reviews zijn gedaan om ervoor te zorgen dat het de juiste werknemers vaardigheden heeft, FITE beweert dat de hoogbetaalde ervaren professionals worden vervangen door die met minder ervaring en lagere loon.
Indiase IT-spelers, waaronder Infosys en Wipro, hebben performance reviews ingevoerd, een verhuizing die kan zien dat duizenden werknemers de deur laten zien.
Hoewel IT-bedrijven een van de grootste recruiters in het land zijn, wordt verwacht dat de groeiende automatisering van processen leidt tot een vermindering van de aanstelling in de komende jaren.
Vasumathi zei dat er, afhankelijk van het resultaat van de bemiddelingsbijeenkomsten, besloten zou worden of de rechtbank niet zou worden benaderd om het bezwarenprobleem op te lossen.
Ze zei dat FITE plannen heeft om een ​​protest rally in Bengaluru te houden, waarvoor zij de steun van getroffen werknemers door middel van sociale media platforms zoals Twitter en Facebook verzinkt.
Donald Trump effect: Na Infosys, kondigt Cognizant nu plan aan om de huur in de VS op te halen
Karnataka IT-minister Priyank Kharge vroeger de betrokken IT-medewerkers om een ​​klacht in te dienen bij de arbeidsafdeling.
In een interview met PTI onlangs had Kharge gezegd dat de overheid de zaak zou onderzoeken en juridische bijstand verlenen als de getroffen of ontslagen werknemers zich naderden zoals hun tegenhangers in Tamil Nadu hadden.
De arbeidsprovisies hebben tot dusver genoten, hebben beloofd actie te ondernemen, beweerde Vasumathi.
Na de ontmoeting van Hyderabad op 11 mei, had Cognizant twee weken van de Telangana-arbeidsafdeling gezocht om op het genoemde probleem een ​​antwoord te krijgen.
Vasumathi beweerde dat er geen transparantie is in de aanwervings- en beoordelingsactiviteiten van de IT-industrie.
„IT-bedrijven moeten worden gevraagd white papers over deze processen aan de regering en het publiek periodiek in te dienen“, zei zij dat er een tribunaal opgericht voor kennisgebaseerde industrieën.

Eine Antwort auf „Vakbond FITE om arbeidscommissie in Bengaluru tegen Cognizant layoffs te benaderen“

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.